ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ - ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Κυριακή 07 Νοεμβρίου καθώς επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη δια ζώσης επίσκεψη μετά από ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας και ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μικρός παρά το έντονο ενδιαφέρον που προέκυψε στους κόλπους της Εστίας μας.

Η ανυπομονησία των παιδιών μας μεγάλη αλλά και ο σεβασμός με τον οποίο παρακολούθησαν την ενημέρωση και όλο το τελετουργικό υποδειγματικός.  


Κατά την επίσκεψη παρουσιάστηκε η ιστορική πορεία τής Προεδρικής Φρουράς, οι εφτά στολές των Ευζώνων, ο τρόπος κατασκευής τους, καθώς και ο συμβολισμούς που έχει κάθε κομμάτι τής στολής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε η εκπαίδευση των Ευζώνων, ο ιδιαίτερος βηματισμός τους και το νόημα που κρύβει κάθε κίνηση. Χαρακτηριστική ήταν η φράση ότι ο χτύπος των τσαρουχιών είναι τόσο δυνατός για να ακούν οι πρόγονοι μας ότι συνεχίζουμε να είμαστε ζωντανοί και ελεύθεροι!

Στην συνέχεια παρακολουθήσαμε όλο το τελετουργικό της επίσημης αλλαγή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μέχρι και την λήξη της.  

Όλα όσα ακούσαμε και είδαμε χαράχτηκαν μέσα μας και μετουσιώθηκαν σε συγκίνηση, υπερηφάνεια, τιμή, αγάπη προς την πατρίδα και ευγνωμοσύνη στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα μια Ελλάδα ελεύθερη!

 

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής έχουμε ήδη ζητήσει την επανάληψη της επίσκεψης και περιμένουμε από τους επιτελείς της Προεδρίας της Δημοκρατίας να μας υποδείξουν την επικρατέστερη ημερομηνία.

Σχόλια

Ο χρήστης Zarra Nicol 🧿 είπε…
Συγχαρητήρια στον δραστήριο σύλλογο μας ❣️
Τέλεια εμπειρία ,‼️
Ευχαριστούμε πολύ ❣️