ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία ο φετινός ενημερωτικός κύκλος που πραγματοποίησε ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, την εθελοντική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ιλίου και το Ινστιτούτο Διαχείρισης Φυσικών και Ανθροπογενών Καταστροφών. Στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος με επίδειξη πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευστική αναζωογώνηση με ή χωρίς χρήση εξωτερικού απινιδωτή.Στις 07 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος κύκλος όπου πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκένωσης σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς με πιθανά σενάρια.  Ο ενημερωτικός κύκλος πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου στην σχολική μονάδα του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου. 


Σκοπός της συλλογικής αυτής προσπάθειας είναι η ανάγκη για ετοιμότητα και πρόληψη της διαχείρισης κρίσεων τόσο στην καθημερινότητα μας αλλά και στο σχολικό περιβάλλον. Κεντρικοί στόχοι του προγράμματος ήταν η ενημέρωση για τους κινδύνους πρόκλησης κρίσεων, το επίπεδο λήψης προληπτικών μέτρων σε περιπτώσεις κρίσεων, η αξιολόγηση του βαθμού επιμόρφωσης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε και να μάθουμε πως αντιμετωπίζουμε την κρίσιμη στιγμή καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης...Η δική μας μέριμνα είναι η γνώση και η ετοιμότητα!

Σχόλια