ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ


Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου το πρώτο σκέλος του ενημερωτικού κύκλου που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με την διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου της γειτονιάς μας με θέμα τις πρώτες βοήθειες και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Εκπαιδευτές η δραστήρια εθελοντική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ιλίου και το Ινστιτούτο διαχείρισης ανθρωπογενών και  φυσικών καταστροφών, όπου με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στις καλές πρακτικές που πρέπει να ακολουθούνται ανα περίπτωση εντυπωσίασαν και κάλυψαν κάθε ερώτημα μας. 

Η απήχηση ήταν ικανοποιητική με 38 συμμετέχοντες να εκπαιδεύονται στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με ή χωρίς απινιδωτή. Στόχος η ενημέρωση όπου αποτελεί βασικό παράγοντα για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση σε περιπτώσεις κρίσεων και ανάγκης. Η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων είναι πολύ σημαντική γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. 
Ολοκληρώνοντας το πολύ ενδιαφέρον απόγευμα ανανεώθηκε το ραντεβού μας στον ίδιο χώρο στις 07/12 όπου θα πραγματοποιηθεί άσκηση εκκένωσης σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς. 

Σχόλια