35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΤΙΑΚΑ - 35 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Επετειακές φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Τα Εστιακά μας έκλεισαν 35 χρόνια ζωής καθιστώντας τα ίσως τον μακροβιότερο πολιτιστικό θεσμό της πόλης μας, που απο το 1984 εως σήμερα προάγει την δημιουργία και την ελεύθερη έκφραση με πρωταγωνιστές τα παιδιά και όσους περιβάλλουν τα επιμορφωτικά τμήματα του Συλλόγου.
Απο τις 16 εως τις 26 Ιουνίου, οι γειτονιές της Εστίας και της Ραδιοφωνίας γεμίζουν με μουσική, θέαμα και ζωή! Στις 16 Ιουνίου τα παιδιά των μουσικών μας τμημάτων παρουσίασαν την δουλειά τους στον χώρο Αστερίου, ξεκινώντας μουσικά και ιδιαίτερα ρον φετινό θεσμό των Εστιακών. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση της ομάδας αμεα της κας Αμαξοπούλου και η σύμπραξη τους με τον μαέστρο Χρήστο Καρναβα . 
Στις 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου Ιλίου η κεντρική εκδήλωση των 35ων Εστιακών 2019 με τα επιμορφωτικά μας τμήματα να παρουσιάζουν ένα ποικιλόμορφο με πολλές εναλλαγές πρόγραμμα. Ενώ για δεύτερη χρονιά ένα γνήσιο Ικαριώτικο γλέντι στήθηκε με τον δεξιοτέχνη βιολάτορα Νίκο Φάκαρο να κρατά τον ρυθμό της διασκέδασης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 
Στις 26 Ιουνίου στην πλατεία Μάνου Κατράκη ο καραγκιόζης ένωσε την γειτονιά και αποδείχθηκε ο κλασικός διαχρονικός ήρωας μικρών και μεγάλων μιας και κατάφερε να γεμίσει ασφυκτικά την πλατεία.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης κ.Νίκος Ζενέτος, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι αντιδήμαρχοι πολιτισμού κ Βασιλόπουλος και κοινωνικής πολιτικής κ. Χαραλαμπόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρκόπουλος Φ, Γαλούνης Δ, Τσιμόγιαννης Αρ., Αθανασιάδη Β., Κάβουρας Κ., Μπατσής Χρ.. Μέλη απο τους συλλόγους Ηλείων Ιλίου, Μεσσηνίων Ιλίου, Ποντίων Ιλίου, ΠΑΣ τα Περιστέρια,. Μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Ιλίου και του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, η εθελοντική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ιλίου. Την κάλυψη των εκδηλώσεων ανέλαβαν η εφημερίδα Δυτική Όχθη και Ηχώ Ιλίου & Πετρούπολης το ηλεκτρονικό portal pitsunicity και ο ραδιοφωνικός σταθμός LyraFm.

Δέκα ημέρες γεμάτες πολιτισμό, χρώμα και δράσεις απο την Εστία μας με την ευχή ο θεσμός αυτός να εξελίσσεται και να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια.



Σχόλια