ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ


Τη Κυριακή 22 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη πλέον ανοιξιάτικη εκδρομή του Συλλόγου μας με προορισμό τη Δημητσάνα και  τη Βυτίνα, τα δυο ιστορικά και γραφικά κεφαλοχώρια της Αρκαδίας. Η συμμετοχή των μελών και φίλων του Συλλόγου μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς καταφέραμε και γεμίσαμε δυο ολόκληρα λεωφορεία, ρεκόρ συμμετοχής για τα τελευταία χρόνια!
Πρώτος σταθμός της εξόρμησης μας η Ιερά Μονή Παναγίας Κερνίτσης σ’ ένα καταπράσινο χωριό έξω από τη Βυτίνα στη μέση του πουθενά. Στο πιο παλιό και ιστορικό μοναστήρι της περιοχής, μας καλωσόρισε θερμά η ηγουμένη του, όπου μας διηγήθηκε την ιστορία και τα θαύματα της μονής. Ιδιαίτερη στιγμή η επίσκεψη μας στη σπηλιά που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και που μετέπειτα  λειτούργησε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ως κρυφό σχολείο. Η όμορφη Κυριακή μας συνεχίστηκε στη Δημητσάνα και στην επίσκεψη μας στο Μουσείο Υδροκίνησης όπου ανακαλύψαμε την σημασία και την αξιοποίηση του νερού στην καθημερινότητα  και την ζωή των ανθρώπων στο πέρασμα του χρόνου. Περπατήσαμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού και γεμίσαμε εικόνες από τη γραφικότητα της αρκαδικής γης. Η εκδρομή όμως δεν θα μπορούσε να μην έχει γλέντι και καλό φαγητό, έτσι λοιπόν στη Βυτίνα που ήταν και ο τελευταίος μας προορισμός τα μέλη και οι φίλοι της Εστίας μας γεύτηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα και γλέντησαν με την ψυχή τους.
Όμορφες ολάνθιστες εικόνες της ελληνικής γης που καταγράφηκαν στο κουτί των ωραίων μας αναμνήσεων του καθενός . Το διοικητικό συμβούλιο θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους ανθρώπους της Εστίας μας που αγκάλιαζουν και στηρίζουν κάθε φορά τις προσπάθειες του Συλλόγου που μας ενώνει.   

Σχόλια