33α ΕΣΤΙΑΚΑ 2017 - ΟΛΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ!

Τα 33α ΕΣΤΙΑΚΑ 2017 έχουν περάσει στις σελίδες της ιστορίας του Συλλόγου μας με τα τερτίπια του καιρού να χαρακτηρίζουν τις φετινές μας εκδηλώσεις.  
Με κεντρικό μας σύνθημα «Δύναμη μας ο πολιτισμός» από τις 04 Ιουνίου εως και τις 23 Ιουνίου οι γειτονιές της Εστίας και της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον γέμισαν χρώμα, μελωδίες, συγκίνηση και θέαμα στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού που ο Σύλλογος μας δημιούργησε, καθιέρωσε και εξέλιξε εδώ και τριάντα τρία χρόνια. 
Στις 04 Ιουνίου σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ενοριακού μας ναού πραγματοποιήθηκε το 2ο Παραδοσιακό Αντάμωμα στο προαύλιο της εκκλησίας μας, με την συμμετοχή αξιόλογων χορευτικών ομάδων αλλά και την καθοδήγηση του σπουδαίου ερμηνευτή της παράδοσης κ. Σάββα Σιάτρα. Την εκδήλωση αγκάλιασε πλήθος κόσμου ενισχύοντας και φέτος την φιλανθρωπική δράση αλλά και την αποπεράτωση των έργων του ναού μας.
Στις 07 Ιουνίου σε κλίμα συγκίνησης και ευγνωμοσύνης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου τιμητική εκδήλωση για τον συμπολίτη μας, μέλος του Συλλόγου μας και δωρητή αείμνηστο Κώστα Αστερίου. Ο οποίος τις τελευταίες στιγμές της ζωής του δώρισε στον Δήμο Ιλίου περιουσιακά του στοιχεία με σκοπό την εκμετάλλευση τους για τον εξωραϊσμό της γειτονιάς μας με την δημιουργία ενός χώρου αναψυχής για παιδιά.  Το παρόν έδωσε η οικογένεια του εκλιπόντος, ο Δήμαρχος Ιλίου, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος που τίμησε την μνήμη του Κώστα Αστερίου αλλά και την παραδειγματική του πράξη.
Στις 23 Ιουνίου η Εστία μας γιόρτασε την κεντρική εκδήλωση των 33ων ΕΣΤΙΑΚΩΝ 2017 με επεισοδιακό τρόπο, μετά από αναβολή της εκδήλωσης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Εικοσιπέντε παρουσιάσεις από τα επιμορφωτικά τμήματα του Συλλόγου μας χάρισαν χαμόγελο, αισιοδοξία και φρεσκάδα δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι η Εστία αντιστέκεται σ’ όλο αυτό το μαύρο που επικρατεί με τον πολιτισμό που παράγει στους κόλπους της. Αποκορύφωμα της βραδιάς το νησιώτικο γλέντι που στήθηκε μεχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την χαρισματική Νάσια Κονιτοπούλου και το επιτελείο της. Παρόντες ο Δήμαρχος της πόλης μας κ.Ν.Ζενέτος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της πόλης και σχολικών κοινοτήτων. Όλοι μαζί κάναμε τα αδύνατα δυνατά και γιορτάσαμε στην μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου Ιλίου.
33 χρόνια πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Εστία μας και η ευχή είναι μια να μπορούμε να πραγματοποιούμε τέτοιες όμορφες γιορτές με την συμμετοχή όλης της γειτονιάς, όλου του κόσμου.

Καλό Καλοκαίρι!        

Σχόλια