ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΞΑΝΑ!

Από τις αρχές του προηγούμενου Απρίλη αποφασίστηκε πως θα πρέπει να σταματήσει προσωρινά η επιτυχημένη μας δράση συλλογής πωμάτων καθώς οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Συλλόγου απαιτούσαν άμεσες ενέργειες επισκευής.
Το Καλοκαίρι πέρασε οι επισκευές έγιναν και η μεγάλη αίθουσα του Συλλόγου μας αναδιαμορφώθηκε, καθαρίστηκε και ο μέχρι πρότινος χώρος αποθήκευσης μετετράπη σε μια μικρή αίθουσα αναμονής για τους μικρούς φίλους της Εστίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με μεγάλη δυσκολία αποφάσισε την οριστική διακοπή της δράσης συλλογής πωμάτων μεχρι να βρεθεί τρόπος και τόπος αποθήκευσης των πωμάτων. Το δίλλημα μεγάλο και από ηθικής άποψης αλλά και για πρακτικούς λόγους, καθώς η έκταση που είχε λάβει η συγκεκριμένη δράση ήταν δύσκολο να περιοριστεί και να σταματήσει η εισροή ποσοτήτων. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει κίνηση στο Δήμο Ιλίου για παραχώρηση τριών κάδων ανακύκλωσης που ο Σύλλογος θα έχει υπ’ ευθύνη του και θα χρησιμοποιούνται για τη συγκεκριμένη δράση.

Η απάντηση ήρθε σε λιγότερο από 5 ημέρες με τους ανθρώπους του  τομέα καθαριότητας του Δήμου Ιλίου να κινούνται αστραπιαία και να ανταποκρίνονται στο αίτημα μας δείχνοντας την ευαισθησία τους αλλά και την αναγνώριση της σημαντικής προσπάθειας που γίνεται στο Σύλλογο μας.
Ετσι λοιπόν, ξεκινάμε ξανά το μεγάλο ταξίδι με στόχο να φτάσουμε πιο κοντά στο επόμενο αναπηρικό αμαξίδιο μέσα από τη συλλογή πλαστικών πωμάτων. Συνεχίζουμε δυναμικά και ασταμάτητα έχοντας στο μυαλό μας ότι αν κινηθούμε συλλογικά μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα ανεκτίμητης αξίας και να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θέλει να ευχαριστήσει τη Διεύθυνση Απορριμμάτων και Πρασίνου του Δήμου Ιλίου για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας και τη πολύτιμη βοήθεια τους στο να συνεχίσουμε την επιτυχημένη δράση του Συλλόγου μας που μετρά ήδη τρία χρόνια. 

Σχόλια