ΜΑΖΙΚΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 Το δελτίο τύπου του Δικτύου Κοινωνικής Παρέμβασης για την ανταπόκριση στο κάλεσμα άμεσης βοήθειας των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς

logo edraIlion logologo diktyo

Μεγάλη η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων συνανθρώπων μας στην Κεφαλονιά

Σπουδαία ήταν η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμά μας για βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Κεφαλονιά. Συντονισμένες προσπάθειες συγκέντρωσης συσκευασμένων τροφίμων, εμφιαλωμένου, νερού, κλινοσκεπασμάτων και υγειονομικού υλικού πραγματοποιούνται από το δήμου Ιλίου, με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Αυγουλά, σε συνεργασία με τον Φορέα Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» και τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας Ιλίου.
Η κινητοποίηση της τοπικής κοινότητας στην έκκλησή μας για ανθρωπιστική βοήθεια ήταν πολύ μεγάλη καθώς τόσο οι ατομικές προσφορές των ευαισθητοποιημένων κατοίκων του δήμου Ιλίου όσο και οι μαζικές προσφορές από σχολεία ή Φορείς ήταν σπουδαίες.
Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν στο κτίριο των κοινωνικών δομών Ιλίου επί των οδών Ικάρου 28 και Κάλχου 64 στο διάστημα 7-10 Φεβρουαρίου προέρχονται από ανώνυμες ατομικές δωρεές καθώς και από τους εξής Φορείς: 5ο, 11ο και 13 Δημοτικό Ιλίου, 4ο Λύκειο Ιλίου, Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «Έδρας» Πνοή, Εξωραϊστικός Σύλλογος «Εργατική Εστία»*** και 4ο ΚΑΠΗ Ιλίου. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους θερμά για την έμπρακτη στήριξη μέσα από τη σπουδαία προσφορά τους. Η υποστήριξη από τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή είναι μεγάλης σημασίας για το εγχείρημά μας να σταθούμε δίπλα στους σεισμόπληκτους πολίτες της Κεφαλονιάς.
Η πρώτη φάση της συγκομιδής προϊόντων ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου καθώς το πρώτο κλιμάκιο βοήθειας από το δήμο Ιλίου και την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «Έδρα» αναχώρησε για την Κεφαλονιά μαζί με τα προϊόντα την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου. Μια ομάδα έμπειρων επιστημόνων που αποτελείται από παιδοψυχίατρο, Κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς και λογοθεραπευτές έφτασαν στο νησί προκειμένου να κάνουν μια πρώτη «χαρτογράφηση» των αναγκών των κατοίκων του και να προσφέρουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και παράγοντες του δήμου Ιλίου, που βρίσκονται ήδη στην Κεφαλονιά για την παροχή βοήθειας.
Η συγκέντρωση τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού, κλινοσκεπασμάτων και υγειονομικού υλικού συνεχίζεται στο κτίριο των κοινωνικών δομών μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου με σκοπό να συλλεχθούν προϊόντα για να αποσταλούν στην Κεφαλονιά με το δεύτερο κλιμάκιο βοήθειας. Το ωράριο λειτουργίας των δομών είναι 09.00-17.00.
Ας δώσουμε όλοι το παρόν γι ακόμη μια φορά στην προσπάθεια ανακούφισης των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς, είναι ηθικό μας χρέος.


Σχόλια