ME THN ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΕΝΙΕΤΑΙ….

Τη Κυριακή 22 Απριλίου η εθελοντική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ιλίου ολοκλήρωσε το στίγμα της στην Μάνδρα. Η ομάδα ήταν από τους πρώτους φορείς που στάθηκαν στο πλευρό των κατοίκων μετα τη φονική πλημμύρα του περασμένου Νοεμβρίου. Τα μέλη της ομάδας για περίπου δυο μήνες καθάρισαν σπίτια, κουβάλησαν πράγματα, έδωσαν υλική και ηθική στήριξη σε δεκάδες οικογένειες για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να σταθούν για την επόμενη ημέρα. Στάθηκαν και στέκονται ακόμη δίπλα στους συνανθρώπους μας που όταν τα φώτα έσβησαν και οι κάμερες έφυγαν,…ξεχάστηκαν από την κοινωνία!


 Το στίγμα της ήθελε να ολοκληρωθεί με κάτι πολύ σπουδαίο, κατι πολύ σημαντικό που θα τους δέσει μ’ αυτή τη πόλη για πολλά χρόνια ακόμη. Μέσα απ’ όλες αυτές τις δυσκολίες γεννήθηκαν σχέσεις ζωής και έτσι ο πυρήνας της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ιλίου ανέλαβε να γίνει ο πνευματικός καθοδηγητής του μικρού Γιάννη. Παιδί μονογονειικής οικογένειας που το σπίτι του καταστράφηκε από τα ορμητικά λασπόνερα όμως η ζωή του έφερε άξιους νονούς που σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του σεβασμού στον συνάνθρωπο, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Και επειδή κάποιοι άνθρωποι ακολουθούν τον εθελοντισμό πιστά και όχι επειδή πουλάει… αποφάσισαν η βάφτιση του μικρού να μετατραπεί σε ένα ανοιχτό κάλεσμα βοήθειας για όλους τους κατοίκους της Μάνδρας.
Δίπλα στη ΠΡΟΤΕΚΤΑ ήταν και είναι ο Σύλλογος μας από τη πρώτη στιγμή από τις πολύ δύσκολες στιγμές του Νοεμβρίου, τις συγκινητικές σκηνές των Χριστουγέννων με τα παιδιά μας να μαζεύουν παιχνίδια και δώρα για τα παιδιά των πληγέντων αλλά και στην βάφτιση του μικρού Γιάννη.
Αναγνωρίζοντας το μέγεθος, την αξιοπιστία και την ευαισθησία σε κάθε πολιτιστική και κοινωνική κίνηση της εταιρείας Παπαδοπούλου απευθυνθήκαμε ζητώντας τη στήριξη τους σ’ αυτή τη σπουδαία κίνηση της ΠΡΟΤΕΚΤΑ. Οι άνθρωποι της μεγαλύτερης βιομηχανίας μπισκότων της χώρας ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μεγάλη χαρά παραχώρησαν πάνω από 300 συσκευασίες μπισκότων με σκοπό να δοθούν στο κάλεσμα αγάπης και βοήθειας που οργάνωσαν οι νονοί του μικρού. Ενισχύθηκαν ετσι κατά πολύ οι ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που κατάφεραν τα μέλη της ΠΡΟΤΕΚΤΑ  να συγκεντρωσουν, χάρη στην ευασιθησία και τα αντανακλαστικά πολλών συλλογικών φορέων αλλα και απλών πολιτών.  
 Το Διοικητικό Συμβούλιο τους συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει την διοίκηση της βιομηχανίας μπισκότων Παπαδοπούλου για τη στήριξη και την ανταπόκριση τους στο αίτημα μας αλλά και τη βαθύτατη εκτίμηση στο πλούσιο κοινωνικό έργο που επιτελεί συνεχώς

Σχόλια