Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Η συμβίωση με τα ζώα και, επομένως, η κατανόηση ότι πρόκειται για συναισθανόμενα όντα με ανάγκες αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας σύγχρονης και οργανωμένης κοινωνίας. Ο άνθρωπος που έχει σεβασμό και επιδιώκει την προστασία των ζώων, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την ευζωία τους, έχει αντίστοιχη στάση ζωής και με τους ανθρώπους.
Τα αδέσποτα ζωα δεν πέφτουν από τον ουρανό...κάποιοι από εμάς τα πέταξαν στον δρόμο, αυτά ακολούθησαν τη φύση τους, αναπαράχθηκαν ξανά και ξανά και ετσι γέμισαν οι πόλεις μας από δυστυχισμένα ζώα, που παρα τη θέληση τους, δημιουργούν προβλήματα...Φαύλος Κύκλος!
Η λύση είναι μια και ονομάζεται ευαισθητοποίηση. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων μόλις, το 2010. Στόχος, η ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τη τύχη των 600εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται πως διαβιούν υπο άθλιες συνθήκες στον πλανήτη. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει σε προγράμματα και καμπάνιες για τη προστασία τους.
Είναι αξιοσημείωτο και ενθαρρυντικό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί πολλοί νόμοι για τη προστασία των ζώων, για το δικαίωμα τους στην ευζωία, αλλά και για τις υποχρεώσεις του ανθρώπου που τα συντηρεί. Από την άλλη πλευρά ενεργό ρόλο έχει αναλάβει και η αστυνομία η οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου είναι πράξεις άδικες και διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.
Η νοοτροπία των ανθρώπων πρέπει να αλλάξει με την πάροδο των ετών και είναι πολύ σημαντικό να διδάξουμε στα μικρά παιδιά να αλληλεπιδρούν με υπευθυνότητα και με σεβασμό με όλα τα ζώα με τα οποία ζουν μαζί. Είναι θέμα παιδείας και η παιδεία έρχεται μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση πάνω σ’ αυτό το θέμα. Η συμβίωση με τα ζώα αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας σύγχρονης και οργανωμένης κοινωνίας. 
Της Δ.Τερκεσίδη
Άρθρο απο την 2η έντυπη έκδοση του Συλλόγου μας " Εστιά-ΖΩ"







Σχόλια