32α ΕΣΤΙΑΚΑ 2016 – ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥΣ

Για 32η συνεχόμενη χρονιά ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Εθνική Εστία» πραγματοποίησε τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις «ΕΣΤΙΑΚΑ 2016».  Φέτος οι εκδηλώσεις άλλαξαν μορφή, ανανεώθηκαν, εμπλουτίστηκαν και επεκτάθηκαν σε όλη τη περιοχή που καλύπτει ο Σύλλογος της Εστίας. Έτσι, από τις 05 εως και τις 18 Ιουνίου οι γειτονιές της Εστίας και της Ραδιοφωνίας στο Ίλιον ανέδειξαν την ομορφιά τους, γέμισαν χρώμα και μουσικές.


Στις 05 Ιουνίου ο Σύλλογος της Εστίας σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως και με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ενοριακού ναού Αγ.Διονυσίου αναβίωσαν το πανηγύρι της γειτονιάς με την ευκαιρία των θυρανοιξίων του παρεκκλησίου του ναού, παρουσία του Μητροπολίτη Ιλίου κ.κ.Αθηναγόρα, της δημοτικής αρχής και πλήθος κόσμου.

Στις 11 Ιουνίου η Εστία παρουσίασε τη δουλειά των τμημάτων της,  στη κεντρική εκδήλωση των φετινών «Εστιακών». Η πλατεία Παλιννοστούντων γέμισε από κόσμο που θαύμασε τη προσπάθεια των παιδιών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου. 
Οι συνεχόμενες εναλλαγές της ροής της εκδήλωσης και η παρουσίαση της ανέδειξε τη ποικιλομορφία που υπάρχει στα τμήματα της Εστίας, ενώ από τις δυνατές στιγμές της βραδιάς ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στη κα Σταθοπούλου Ελένη και ανακήρυξη της ως επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου από τον Δήμαρχο της πόλης κ.Ν.Ζενέτο τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου,  το χορευτικό φινάλε της υπεύθυνης ευρωπαϊκών χορών κας Συλιγαρδάκη Βαλεντίνας και το φινάλε της βραδιάς με όλους τους ανθρώπους που πλαισιώνουν τις δραστηριότητες της Εστίας να κυκλώνουν χορευτικά τη πλατεία. 
Παρόντες ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ν.Ζενέτος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, Εκπρόσωποι πολιτιστικών , εθνικοτοπικών, αθλητικών και σχολικών συλλόγων.
 
Η αυλαία για τα 32α ΕΣΤΙΑΚΑ 2016 έπεσε το Σάββατο 18 Ιουνίου στη πλατεία Μ.Κατράκη όπου ο Δήμος Ιλίου πραγματοποίησε μετα από αρκετά χρόνια μια παράσταση θεάτρου σκιών στη γειτονιά της Ραδιοφωνίας συγκεντρώνοντας όλα τα πιτσιρίκια μικρά και μεγάλα.

32 χρόνια πολιτιστικών εκδηλώσεων γιόρτασε φέτος η Εστία με βάση την ελεύθερη έκφραση και την ερασιτεχνική δημιουργία που παράγει και προάγει ο σύλλογος και με τελικούς αποδέκτες τα παιδιά, τους νέους και τη γειτονιά.

Σχόλια