Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ "Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ"

Ημέρες γιορτινές, ημέρες χαράς και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσπαθήσαμε να χαρίσουμε χαμόγελα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μπορούμε. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συγκεντρώσει τρόφιμα και παιχνίδια τόσο για το "Χαμόγελο του παιδιού" όσο και για τη "Κιβωτό του Κόσμου", φέτος σκεφτήκαμε πως ανάγκη για στήριξη ίσως έχει και η μεγάλη κοινότητα του ορφανοτροφείου "Αγία Τριάδα" που βρίσκεται στη πόλη μας. 
Έτσι μετά απο επικοινωνία που είχαμε με τους υπευθύνους αποφασίσαμε την ημέρα που θα στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Συλλόγου μας, να συγκεντρώσουμε ό,τι χρειάζεται το συγκεκριμένο ίδρυμα για να μπορεί να πάρει μια μικρή ανάσα. Οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν απο τρόφιμα, είδη ατομικής καθαριότητας αλλά και είδη καθαρισμού ήταν μακράν πάνω απο τις δυνάμεις του Συλλόγου μας με τα μέλη και τους φίλους της Εστίας να δίνουν μαθήματα αγάπης.
 Βαθιά συγκινημένοι και χαρούμενοι για την ανταπόκριση που είχε η συγκεκριμένη κίνηση, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το ορφανοτροφείο με κάποια απο τα άτομα της χορωδίας μας, να παραδώσουμε τις προσφορές και να πούμε στα παιδιά τα κάλαντα και κάποια χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Με ζεστασιά, ευγένεια και φιλοξενεία οι πόρτες του ιδρύματος άνοιξαν και μας υποδέχθηκαν τα παιδιά που φιλοξενούνται, ο ιδρυτής πατέρας Διονύσιος Καλάργυρος καθώς και κάποιες μοναχές που βοηθούν στο έργο του ορφανοτροφείου. Με συγκίνηση ακόυσαμε να τα κορίτσια που φιλοξενούνται να ανταποδίδουν τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που τους χαρίσαμε και να μιλούν για αγάπη και χαρά. Με δάκρυα στα μάτια οι πιο πολλοί αλλά και με δύναμη στη ψυχή δεχτήκαμε τα δώρα που μας έδωσαν τα παιδιά, ανταλλάξαμε ευχές και δώσαμε υπόσχεση πως ο Σύλλογος μας θα σταθεί δίπλα στο ίδρυμα και στα παιδιά όπου και όποτε χρειαστεί ανάγκη.
Το ορφανοτροφείο θηλέων "Η Αγία Τριάδα" έχει ιδρυθεί εδω και 50 χρόνια και έχει ως στόχο την προστασία των ορφανών και απροστάτευτων παιδιών, γιατί όπως μας είπε ο πατέρας Διονύσιος Καλάργυρος εκτός του οτι είναι χριστιανική επιταγή η σωτηρία ενός παιδιού είναι και μια μορφή κοινωνικής πρόνοιας που ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας. Το ορφανοτροφείο συντηρείται κυρίως απο τις συνδρομές ενός περιοδικού που διατηρεί και απο δωρεές. Όσοι θέλουν να δώσουν μια μικρή βοήθεια υπάρχει ανάγκη για κρέας, για τρόφιμα και είδη καθαρισμού. Τηλέφωνα επικοινωνίας με το ορφανοτροφείο 210.2612771

Σχόλια