ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ

Τον καρκίνο για να τον νικήσεις, τον προλαμβάνεις. Σε αυτό το συμπέρασμα συμφωνούν όλοι οι επιστήμονες και γι’ αυτό θεωρούν πως η  πρόληψη είναι η πρώτη νίκη κατά του καρκίνου.
Με αυτό το σκεπτικό και με αφορμή την καθιέρωση του μήνα Οκτώβρη ως μήνα ενημέρωσης και πρόληψης για τη νόσο που ταλανίζει τις γυναίκες, ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού « Άλμα Ζωής » το διάστημα 26/10 με 31/10 διανομή ενημερωτικού υλικού στις κυρίες που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου μας αλλά και σε πολλές μαμάδες παιδιών μας. Το εγχειρίδιο που μοιράστηκε είχε να κάνει για τη πρόληψη, τα συμπτώματα και την ανίχνευση τους αλλά και την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.
Στην Ελλάδα αναφέρονται 4.500 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό. Αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Ο προ συμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο κατά 25%. Ωστόσο, οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο, τότε που μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.
Η πρόληψη σώζει ζωές και αυτό πρέπει να περάσει στη συνείδηση όλων μας προωθώντας το όπου μπορούμε. Η απήχηση της συγκεκριμένης δράσης θερμή, δείχνοντας μας τον δρόμο και για άλλες τέτοιου είδους ενημερωτικές «ενέσεις» αφύπνισης.
 

Σχόλια