ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΠΑΚΙΑ!

Ένα χρόνο μετρά η δράση του Συλλόγου μας "Πόσα καπάκια μακρυά είναι ένα αναπηρικό αμαξίδιο". Στις αρχές του προηγούμενου Οκτώβρη ξεκίνησε η προσπάθεια συλλογής πλαστικών πωμάτων με σκοπό την ανταλλαγή τους μ'ένα αναπηρικό αμαξίδιο. 
Η συγκινητική ανταπόκριση των παιδιών μας, των μελών και φίλων του Συλλόγου γι'αυτή τη δράση, η έμπρακτη βοήθεια και η στήριξη τους, αλλά και η δημιουργία μιας μεγάλης αλυσίδας φορέων της πόλης του Ιλίου που ευαισθητοποήθηκαν απο τη προτροπή του Συλλόγου μας, κατάφερε να έχει αποτέλεσμα. Ένα χρόνο μετά χιλιάδες καπάκια έχουν συλλεχθεί και σε συνεργασία με τον Πανελληνίο Σύλλογο Πρόληψης & Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων ανταλλάχθηκαν και χαρίστηκαν δυο αναπηρικά αμαξίδια.
Αποδείξαμε οτι όλοι μαζί μπορέσαμε να καταφέρουμε τα αυτονόητα και οχι τα αδύνατα. Το πρώτο αμαξίδιο χαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2014 στη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες μεταφοράς των ηλικιωμένων συνδημοτών μας. Μετα απο ένα εξάμηνο συνεχούς συλλογής πλαστικών καπακιών και έχοντας πάρει η δράση του Συλλόγου μας τεράστιες διαστάσεις στη τοπική κοινωνία και οχι μόνο καταφέραμε να έχουμε και το δεύτερο αμαξίδιο το οποίο και χαρίστηκε σ' ένα νέο συνάνθρωπο μας 23χρόνων ο οποίος αντιμετοπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Ένα καπάκι μπορεί να ζυγίζει λιγότερο απο 2gr, αυτό που καταλάβαμε αυτον τον ένα χρόνο είναι οτι η αξία του μπροστά στο βάρος του είναι ανεκτίμητη. Γιατί αφενός εξυπηρετείται η ιδέα της ανακύκλωσης για τη προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου με την απαραίτητη ποσότητα μπορεί να χαριστεί η πραγματική πρόσβαση στη ζωή σ' ένα συνάνθρωπο μας και γι' αυτούς τους σκοπούς δουλέψαμε όπως έπρεπε συλλογικά γι'αυτό και σας ευχαριστούμε!

Σχόλια