ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΧΟΣ.....

Τα πιτσιρίκια μας μαζεύουν συνεχώς...
  Στις αρχές του προηγούμενου Οκτώβρη ξεκίνησε η προσπάθεια του Συλλόγου μας για συλλογή πλαστικών πωμάτων με σκοπό την ανταλλαγή τους μ' ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Στην αρχή πιστεύαμε πως 10-15 ημέρες θα κρατούσε ο αρχικός ενθουσιασμός και η συμμετοχή. Μετά απο ένα εξάμηνο ο ενθουσιασμός, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον συνεχίζουν σε αμείωτους ρυθμούς. Ημεγάλη αίθουσα του Συλλόγου έχει μετατραπεί σε "σταθμό" συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών καθώς οι προσφορές των παιδιών μας, μελών και φίλων του Συλλόγου ήταν και είναι συνεχόμενες.
Απο τη παράδοση του αμαξιδίου
στο Δήμαρχο της πόλης μας
  Ιδιαίτερη στιγμή, η συνεργασία μας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων όπου εκεί διοχετεύτηκε ο κύριος όγκος των καπακιών και σε αντάλλαγμα είχαμε το πρώτο μας αμαξίδιο. Η επαφή μας με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, για τη παράδοση του αμαξιδίου σε κάποιον συμπολίτη μας, ήταν αναγκαία. Όπως μας ενημέρωσε δεν υπήρχε κάποια δηλωμένη ανάγκη και υπέδειξε την ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" για τη βελτίωση της μεταφοράς των ηλικιωμένων ανθρώπων. Για εμάς ήταν η καλύτερη λύση καθώς το αμαξίδιο θα είναι λειτουργικό για την διευκόλυνση όλων των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη μια αξιοπρεπή μεταφορά στις δύσκολες τους στιγμές.
Η ανταπόκριση της ΠΕ Προσκόπων
 Δυτ. Αττικής ήταν άμεση 
Στις 02 Φεβρουαρίου με σύνθημα "Όλοι Μαζί Μπορούμε Περισσότερα" πανηγυρίσαμε με χαρά τη συμβολική παράδοση του αμαξιδίου στο Δήμαρχο της πόλης μας. 
Συνοδοιπόροι σε αυτόν τον αγώνα τα παιδιά μας, που κάθε Σάββατο γεμίζουν τσουβάλια με τις προσφορές τους σε πλαστικά πώματα, οι δασκάλες του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου που σε κάθε τάξη συλλέγουν καπάκια και δίνουν διπλό μήνυμα αλληλεγγύης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στα παιδιά, η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Αττικής αλλά και συμπολίτες μας όπως η κα Νίκη Βομπιράκη εμπνεύστρια της συγκεκριμένης δράσης, ο κ.Θάνος Λάζος ο οποίος έχει προσφέρει μέχρι αυτη τη στιγμή πάνω απο 60000 καπάκια......όλοι εσείς!!!!!
Ένα αυτοκίνητο γεμάτο καπάκια....
Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε να συλλέγουμε πλαστικά πώματα χωρις ίχνος μεταλικού στοιχείου. Αποδείξαμε οτι μπορούμε να κάνουμε τα "ΑΔΥΝΑΤΑ" ΔΥΝΑΤΑ. Ο  στόχος επετεύχθει και προχωράμε στο επόμενο βήμα, ένα 2ο αμαξίδιο το οποίο θα ανακουφίσει έναν ακόμα συνάνθρωπο μας. ΑΞΙΖΕΙ να παλέψουμε για να κερδίσουμε και αυτόν τον στόχο....γι'αυτο και λέμε 
Πόσα Καπάκια Απέχει......
                             το 2ο Αμαξίδιο μας?

Σχόλια